Galen katt-tant med kärlek till det naiva och barnsliga. Älskar leksaker, äta ost, färger, dansa, barnböcker, hårigt och naket, vintagekläder, omtanke, möten. Börjar knappa in på medelåldern - men vägrar bli vuxen. Också är jag feminist förstås.

Saturday, 24 May 2014

drömmar och ensamhet.

Idag är ensamheten svår. Drömde om kattvakten i natt och sedan dess ligger saknaden som ett mulet filter över tillvaron. Det gör lite ont. Känner mig ofullständig. Det blev inte lättare när jag fann hans kläder i tvättmaskinen - en tvätt som tvättades för två veckor sedan, men aldrig blev hängd. Tvättade om den såklart!

Jag hade också en snäll dröm. Att jag gick på en lång tyst vandring längs höga bergskanter. Nedanför skummade havet i våldsamma kast mot klipporna. Jag gick med en kvinna i min meditationsgrupp. Alldeles tillfreds i tystnaden. Plötsligt dalar vägen ner mot en stor strand. Där ligger havet lugnt och välkomnande. Min vän tar mig i handen och springer ut i vattnet. Vi skrattar. Jag har jeans på mig. Vattnet är varmt och snällt, smeker kring kroppen. Jag är lycklig. Så jävla lycklig att jag vill skratta och gråta på en gång. 

Och nu när jag skriver det här drar jag mig till minnes en sen natt i Chicago, när jag och ett gäng bekanta tränger ihop oss i bilar med förmodligen rätt fulla chaufförer och åker till Lake Michigan, stranden går längs stadskärnan och är kantad av skyskrapor. Där satte vi oss och såg solen gå upp. Och jag gjorde ett fullt påklätt dopp. I jeans. Den morgonen log livet mot mig, trots de våta jeansen. Jag älskade min tid i Chicago. 

Nu måste jag återgå till städningen. Hade lite otur med mitt musiklyssnande och blev lite blå. De senaste två lyssningarna åker ur samlingen på direkten. Nu vill jag dansa!

Mitt älskade Chicago. Som jag längtar tillbaka. 

No comments:

Post a Comment