Galen katt-tant med kärlek till det naiva och barnsliga. Älskar leksaker, äta ost, färger, dansa, barnböcker, hårigt och naket, vintagekläder, omtanke, möten. Börjar knappa in på medelåldern - men vägrar bli vuxen. Också är jag feminist förstås.

Tuesday, 18 March 2014

sports with a view

Thomas är en BBQ-galning och vi följer alla BBQ-skyltar som om de vore betlehemsstjärnor som ruvar på något heligt. Igår dök en sådan där betlehemsstjärna upp - stor, färggrann och i neon. Dit skulle vi ju fara såklart. Stället var enormt.
Redan när vi kom innanför dörrarna var det något som kändes.. fel. Ni vet den där känslan när det känns som om en kliver in i en film och vad som helst kan hända? Den känslan grep tag i mig.
När vi blir visade in i restaurangen av en ganska lättklädd hovmästare ser vi att alla servitriser är i små bikinis. Och av alla de flera hundra som är där - som inte är servitriser - är vi bara två kvinnor i lokalen. Öhhh. Vi blev fnissiga och beklämda på samma gång. Fnissiga på det där sättet en blir när man befinner sig i en situation som är så bisarr att en undrar om en drömmer. Det där är inte en sorts etablissemang jag vill stödja. På menyn stod det: "BBQ - the other reason you're here". Tror deras slogan var: Sports with a view. Vidrigt.
Vi satt och skruvade på oss och undrade hur vi skulle kunna ta oss därifrån. Vi smet ut som små vesslor och jag hade försökt övertyga Thomas om att inte spotta ur sig en ursäkt till hovmästarna när vi gick.. men det gick inte. Vi smet förbi med något jagat i blicken och Thomas stammar fram: "Vi måste iväg - men vi kommer tillbaka snart. Om några minuter" - det var så pinsamt. Tjejen ba': "Det är ok, jag fattar." Vi liksom ramlade ut genom dörrarna. I chock. Sedan pendlade vi mellan skratt, gapande munnar, huvudskakningar och svordomar.

Mat fick vi iaf. Och riktigt god sådan. På en annan restaurang alltså. Och jag drack den kanske allra bästa Bloody Maryn någonsin.

Ville skriva en sammanfattning av SXSW, men jag orkar inte riktigt. Och nu känns det liksom över och färdigt med. Höjdpunkterna var i alla fall Apache, Glitz, Hex Dispensers, Pampers, Ex Humans, Dinos Boys, Foster Care. Vi är sjukt ledsna att vi missade AJ Davila. Men vi fick träffa dem. Så himla rara. Och verkar vara på väg till Sverige i september. Och de vill spela på båten. Håll tummen.

Köpte en ny kamera igår. Idag ska den utforskas.

No comments:

Post a Comment